Pensioenen

Is uw pensioen al geregeld?

Bent u werknemer?Bent u ondernemer?Bent u werkgever?

Naast de AOW kun je via je werkgever pensioen opbouwen. Biedt je werkgever die mogelijkheid niet dan kun je zelf sparen voor een pensioen middels een lijfrente. Ook om je pensioen aan te vullen of om een pensioengat te dichten, kun je gebruik maken van een lijfrente. Dat kan in een verzekering of op een bank- of beleggingsrekening. Hoeveel je kunt storten is afhankelijk van je jaarruimte. Wij kunnen de jaarruimte voor je berekenen.

Naast advies over een lijfrente kun je ook bij ons terecht met vragen over het pensioen bij je werkgever of de wettelijke uitkeringen van de overheid.

Tegenwoordig ontvang je van de pensioenverzekeraar of het pensioenfonds jaarlijks uitgebreide informatie, het Uniform PensioenOverzicht (UPO). Uniform wil zeggen dat iedere pensioenverzekeraar of pensioenfonds hetzelfde overzicht verstuurt. Als je bij meerdere bedrijven hebt gewerkt, kun je bij meerdere pensioenfondsen of pensioenverzekeraars pensioen hebben opgebouwd. Je ontvangt dan ook meerdere UPO’s.

Alle pensioengegevens van alle Nederlanders zijn opgenomen in een centrale databank. Je AOW en al het opgebouwde pensioen wordt hier bij elkaar opgeteld. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien hoeveel pensioen jij later krijgt. Je kunt op deze website inloggen met je DigiD.

Jouw inkomen na pensionering is bij ons onderdeel van financiële planning. Je kunt extra pensioen opbouwen in een lijfrente maar bijvoorbeeld ook werken aan een fijne oude dag door extra af te lossen op je hypotheek. Wil je ook meer inzicht in je financiële situatie na pensionering? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Mensen worden steeds ouder. De periode waarin je niet werkt, maar toch een inkomen wenst te ontvangen wordt dus langer. Het is daarom van belang hier op tijd bij stil te staan. Wij zijn als pensioenadviseur op de hoogte van wat er speelt in pensioenland. Of het nu gaat om pensioenopbouw voor de DGA (directeur groot aandeelhouder van een BV) of de IB-ondernemer (éénmanszaak of vof); wij kunnen je hierover adviseren.

Een IB-ondernemer kan op zijn eigen balans een bedrag reserveren als oudedagsreserve. Eigenlijk is dit alleen maar belastinguitstel; uiteindelijk moet er wel afgerekend worden. Of je bedrijf geschikt is voor deze vorm van pensioenopbouw kunnen wij je vertellen. Ook kun je pensioen opbouwen in een lijfrente. Dat kan in een verzekering of op een bank- of beleggingsrekening. Hoeveel je kunt sparen is afhankelijk van je jaarcijfers. Wij kunnen deze fiscale ruimte voor je berekenen en je adviseren over de lijfrentevorm.

Een DGA kan net als een IB-ondernemer een bedrag reserveren op zijn balans (het heet dan pensioen in eigen beheer) en sparen voor zijn/haar oude dag in een lijfrente. Daarnaast kun je als DGA vanuit je BV een pensioenverzekering afsluiten. Ook een combinatie van eigen beheer en verzekeren is mogelijk. Wat het beste bij je past is afhankelijk van meerdere factoren. Wij kunnen die voor je op een rijtje zetten en adviseren over de beste oplossing.

Bij pensioen kijken we naar het totaalplaatje: AOW, pensioen, lijfrente, waarde van het bedrijf, vermogen en hypotheek. Dat heet financiële planning. Wij maken een financieel plan en stellen dit in de toekomst ook bij als bijvoorbeeld je situatie wijzigt. Zo houd je het overzicht. Wil je ook inzicht in je financiële toekomst? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Mensen worden steeds ouder. De periode waarin je niet werkt, maar toch een inkomen wenst te ontvangen wordt dus langer. Pensioen is daarom een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Pensioen is echter lastige materie. Door allerlei soorten wetgeving en ingewikkelde berekeningsmethodes is pensioen voer voor specialisten.

Het regelen van een collectieve pensioenregeling voor het personeel is een tijdrovend proces. Er zijn veel mogelijkheden met bijbehorende voorwaarden en kosten. Wij zijn als pensioenadviseur op de hoogte van wat er speelt in pensioenland. Pensioen is ook een kostbare aangelegenheid en pensioencommunicatie aan werknemers wordt door zowel de wetgever als de rechtsprekende macht zeer belangwekkend geacht. Het is dus zaak dat je hiervoor een specialist inschakelt. Er zijn in Nederland ongeveer 1.000 personen die mogen adviseren over pensioen. Wij horen hierbij! Bel ons voor het maken van een afspraak.

Naar andere pagina's

verzekeringen

verzekeringen

hypotheken

hypotheken